Ξενοδοχείο   Ιθάκη   Επικοινωνία


Κοινό μυστικό για τους λάτρεις της ήρεμης γαλάζιας θάλασσας και του πράσινου, η Ιθάκη αποτελεί ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, διάσημο σε όλο τον κόσμο. Με φυσικές ομορφιές και γραφικά χωριά που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ειδυλλιακές εικόνες, η Ιθάκη είναι πάντα ικανή να ξαφνιάσει τον επισκέπτη και να τον γοητεύσει με τα ιδιαίτερά της στοιχεία.

Μικρό, εύκολα προσβάσιμο από τους γύρω τόπους και πάντα γαλήνιο, το νησί της Ιθάκης έχει κάτι για τον καθένα: για τον φυσιολάτρη, για τον εξερευνητή, για εκείνον που αναζητά στοιχεία πολιτισμού και κουλτούρας ή απλώς έναν τόπο διακοπών που θα τον μαγέψει, χωρίς να τον κουράσει. Για όλους αυτούς, η Ιθάκη είναι ο ιδανικός προορισμός.

 

 

Έκταση

Μετά τους Παξούς, η Ιθάκη είναι το μικρότερο Νησί νησί των Επτανήσων. Βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Πρόκειται για επίμηκες νησί, με έκταση 96 τ.χλμ. και πληθυσμό 3.084 κατοίκων. Μαζί με άλλα μικρότερα νησιά αποτελεί την επαρχία Ιθάκης, η οποία ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Η Ιθάκη παρουσιάζει πλούσιο διαμελισμό στις ανατολικές ακτές της, που χαρακτηρίζεται από πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Βορειότερο άκρο του νησιού αποτελεί το ακρωτήριο Μέλισσα, ενώ νοτιότερο το ακρωτήριο Άγιος Ανδρέας. Το μήκος των ακτών φτάνει συνολικά τα 101 χλμ. Υψηλότερο βουνό του νησιού είναι το Όρος Νήριτο, με ύψος 806 τμ.

 

Κλίμα

Το κλίμα του νησιού είναι εύκρατο μεσογειακό. Το χειμώνα οι βροχοπτώσεις είναι πολλές και συνηθισμένες, ενώ τα καλοκαίρια χαρακτηρίζονται από μεγάλη και παρατεταμένη ξηρασία, με ζεστές ημέρες και δροσερές νύχτες. Χιονίζει σπάνια και ακόμη σπανιότερα διατηρείται στρωμένο το χιόνι, εκτός ίσως από την κορυφή του υψηλότερου όρους της Ανωγής, που καλύπτεται κάπως συχνότερα από χιόνι, χωρίς να διατηρείται όμως για πολλές ημέρες.

Copyright © 2024 Hotel Mentor |M.H.T.E. 04.57.Κ.01.3Α.00720.00 | Designed by the design shop | Powered by Dynacomp AEBE